Kontakt Oss
Her Finner Du Oss
Recommend us on TripAdvisor

Femundløpet / VM 20114. februar 2011. Røros. Start på Femundløpet/VM . 131 deltakere. Vi går ut som nr. 45. Grete, Junior, Guts, Frøken, Cobra, Tana, Cuvier og Bongo. 4 av tispene har løpetid, men vi velger å ikke se på det som noen ulempe. Røros- Tufsingdal går unna på 5 timer, 20 minutter fortere enn i fjor. De siste metrene inn på sjekkpunktet prøver Junior å parre Grete i fart. Hovedleder Junior degraderes bakover i spannet resten av løpet.

Vi starter ut etter hvilen på femdelt 30. plass. Er egentlig litt skuffa over åpningsfarta, men tenker det er langt igjen og gode muligheter til å klatre. Arrangørene ser ut til å ha forhåndsbestemt hvem av oss 5 på 30.plass som skal kjøre først ut og prøver å stoppe meg når jeg kommanderer spannet mitt ut på vår starttid; først i køen. I bakkene opp mot Kvenvikhøgda blir vi sittende fast i et spann vi vil passere, og vi har nesten tjuvparring igjen. Junior igjen som er oppå ryggen på Cobra. Det går fort over til Drevsjø, 25 minutt fortere enn i fjor. Som planlagt kjører vi rett gjennom Drevsjø sjekkpunkt og starter over til Søvollen i natta. På dette strekket tapte vi halvannen time til teten i fjor, har derfor lagt en strategi for å holde oppe farta her i år. Strategien går ut på bruke av fartskommandoer og snacking hver time. Går strålende(med kun ett tjuvparringsforsøk (Junior og Cobra igjen) og vi klokkes inn på 5t og 25 minutter. Over en time raskere enn i fjor. Vi har kjørt jevnt med de beste av de som velger å ta 8-timersen på Søvollen. 3 minutter saktere enn Elisabeth edland og 2 minutter raskere enn Hilde Askildt f.eks.

Nydelig påskevær på Søvollen når jeg våkner etter en liten hyttehvil. Fin stemning på sjekkpunktet med speaker og musikk. Synger meg inn til hundene 1 time før vi skal ut, Jokkes “Her kommer vintern” og kjenner lykken strømme gjennom kroppen. Starter ut 3 minutter bak klubbkamerat Kari Thomassen. Kjører fra ho i starten, men i de lange sugende motbakkene før Tynset passerer ho meg igjen. Hundene hennes går imponerende godt oppover. Er plaga med oppkast og spisevegring på flere hunder, men etter “skyvebakken” i Tynset tar alle snacking og alt er Topp igjen. Bakkene virker kortere og ikke så tunge og bratte som i fjor. Et godt tegn! Etappen Søvollen – Tolga tilbakelegges på 12 beste kjøretid, og vi ligger og på 12.plass når vi ankommer Tolga for den siste 8 timershvilen.

Ut fra Tolga starter vi 2 minutt bak Taisto Thorneus og 3 minutt bak klubbkamerat Mikal Lanes. Vi ser det e mulig å klatre fort til topp 10. Kjører ikke lenge før vi ser en rygg rett foran oss, og pangkladesj så slutter Tana å trekke. Ho løper med slakk line en liten mil til før ho stopper helt og må pakkes i sleden. Under basketaket med Tana skjer det en romanse bak ryggen min som jeg ikke ser før det er for seint. Cuvier og Cobra. Pent par. De løsner fra hverandre i samme øyeblikk som Marit Beate Kasin passerer oss. Vi ligger par minutter bak ho en stund og tar ho etter hvert igjen. Tana settes inn i spannet igjen over det siste fjellet og vi passerer Kasin omtrent samtidig som Verdensmester på 600km Sigrid Ekran passerer oss. Tana må i sleden igjen. Robert Sørlie passerer og trenger hjelp til d. Han har derimot en bra spurt og gir Ekran kamp helt til målstreken. En anna med en bra spurt er Marit Kasin. Ho distanserer meg med 17 minutter på de siste 3 milene. Vi passerer målstreken som nr. 16, har forbedra kjøretiden med 5 timer fra i fjor og må etter en tenkepause si oss godt fornøyd med d.

Takk til søstrene Åshild og Elisabeth Bye for god handling underveis, og til bidragsyterne; mamma, Nordlys opplevelser, Vom og Hundemat og TrailTab.

 

© 2018 design og web levert av
www.design2web.no