Kontakt Oss
Her Finner Du Oss
Recommend us on TripAdvisor

Blogginnlegg

17.november

Skrevet av admin på November 17, 2009

dsc00502.jpgdsc00501.jpg

 

Denne helga var Åshild og hundene i Pasvik på treningscamp. Hytta til Johan Beddari på lille Sameti er et glimrende utgangspunkt for hundetrening, jakt og fiske. Dag er på bedriftsutviklingskurs, sammen med reiselivsbedrifter fra Norge og Finland.

 

 
10.november

Skrevet av admin på November 10, 2009

bl.jpg I dag har vi hatt barmarkssesongens site vogntur med turister. 10 kuldegrader, vindstille og nydelig lys, novemberhimmelen er full av pastellfarger før mørket tar over. Hundene er løpevillig i det kalde været, og det betyr full fart på vogna. Passasjerene har det godt og varmt med saueskinn under baken og ullteppe over knærne. Det er kun 2 cm snø, og passasjerene fryder seg over vognturen i halvmørke på skogsveiene.
26. oktober

Skrevet av admin på October 26, 2009

Dette var siste uke med trenings i dagslys etter arbeidstid. Det går raskt mot mørketid, og når klokka itillegg stilles over til vintertid, så blir timene med dagslys merkbart kortere. I dag har det snødd jevnt hele formiddagen, og det har lagt seg et hvitt teppe over landskapet. Det har vært noen uker barfrost nå, så denen snøen blir nok liggende. Det er fortsatt vognføre, men kommer det mer snø så må vi over på slede. Det betyr ned i spannstørrelse, og vi må ut to turer for å få trent alle hundene.

Snekkeren er snart ferdig med utstyrslageret, og Åshild er i gang å beise vegger. Om en ukes tid er nok alt av sleder og vogner under tak!

Elgjakta er over for i år, og hundene har som vanlig nytt godt av jakta. Elgskanker og kjøttavskjær er kjærkomment tidsfordriv og variasjon i kosten for hundene.
19. oktober

Skrevet av admin på October 19, 2009

Denne helga har det vært full fart for Tana Husky. Fredag var det dobbel treningsøkt. Lørdag deltok vi på seminar i Karasjok. Tema var skader og sykdommer hos trekkhunder og foreleser var veterinær Rolf Sarre. 28 hundekjørere fra hele Finnmark deltok på seminaret. Søndag var Dag organist på gudstjeneste i Vardø. Hundene ble trent søndag kveld og mandag formiddag. Snøen som kom for 14 dager siden er tint vekk, og det er barmark og varmegrader, altså fortsatt vognføre. Det melder kaldere utover i uka, og vi er spent på når snøen legger seg og sledene kan taes frem. Den siste tida har vi hatt snekker på kennelen, han setter opp redskapshus til hundevogn og sleder. Det skal bli fint å kunne lagre utstyr innendørs.
13. oktober

Skrevet av admin på October 13, 2009

pasvik.jpgSnøen har lagt seg som et hvitt teppe over landskapet og temperaturen er jevnt på minussida. Denne helga har Åshild og hundene vært på treningshelg i Pasvik i Sør-Varanger sammen med de andre jentene i Varanger Trekkhundklubb. Furuskog, bål, nordlys, stjernehimmel og flotte skogsbilveier for hundetrening. Neste helg drar Dag og hundene til Karasjok. Høsten betyr gjerne langhelger på plasser med bedre treningsforhold enn hjemme. Perioden fra den første snøen og isen legger seg til det blir ordentlig vinterføre er en utfordring når det gjelder gode treninsgforhold. Men det å reise med hundene å trene på nye plasser er god trening for hundene med tanke på vinterens hundeløp.
© 2018 design og web levert av
www.design2web.no