Kontakt Oss
Her Finner Du Oss
Recommend us on TripAdvisor

Blogginnlegg

Femundløpet 2010

Skrevet av dag på February 14, 2010

”Her skal det feires 40-årsdag” var utgangspunktet for å delta i Femund 400 2010.

3. februar runda jeg de 40 og to dager senere sto jeg på startstrek på Røros. Full av høytidsstemning og lykke over å få være med på verdens største hundeløp. Jeg startet ut som nr. 7 av i alt 77 deltakere. Første strekket var 75 km og ganske flat. Jeg hadde planlagt å bruke 5 timer på distansen. Etter ganske kort kjøring passerte jeg henholdsvis en spanjol og Aslak Prestbakkmo. Femunden skulle vise seg å bli det eneste partiet på hele løpet med antydning av dårlig vær. Motvind og snøfokk gjorde at jeg sto på huk baksleden hele partiet på knappe 2 mil. Måtte etter hvert finne kreative måter å stå på for ikke å stivne helt i knær og ankler.

Ett spann passerte meg på Femunden, Svein Sødahl Kvam, som senere vant hele løpet. Imponerende driv i spannet hans.

Ved ankomst sjekkpunkt ble jeg nok en gang fyllt av høytid og følelsen av å være med på noe stort. Kom inn som 8.spann og hundene kunne her se fram til 3 og en halv timers hvil. Ut fra sjekkpunktet er tidsutjevninga foretatt slik at spannet som går ut i tet leder løpet. Jeg skulle ha gått ut kl. 21.01 på 14. plass. Sommel fra min side førte til at jeg gikk ut 8 minutter forsinka på 22.plass. En smule irritert droppet jeg å kjøre rolig ut fra sjekkpunktet som jeg pleier og peisa på oppover bakkene mot Kvenvikhøgda.

Kjørte meg opp fire plasser til Drevsjø. Planen på Drevsjø var å kjøre rett igjennom sjekkpunktet etter bare en 10 minutters nødvendig stopp. Hundene var i fin form så planen ble fulgt. Da jeg kvitterte meg ut fra Drevsjø registrerte jeg at bare tre andre hadde kjørt ut fra sjekkpunktet - en følelse av å ligge i teten, en fin følelse.

Strekket over til Søvollen var et langt gjesp, både fordi jeg var trøtt på morrakvisten og at løypa var rimelig ensformig der den fulgte en vei i flere mil. Inn mot Søvollen måtte Tana i sleden med en sår skulder, jeg satte henne ut av løpet med en gang jeg parkerte på Søvollen for min 8 timers hvil. På sjekkpunktet trengte Junior massasje på en øm skulder og Bongo måtte gis ekstra mye væske da han var en anelse dehydrert.

Da jeg drev å gjorde klar spannet for avreise på Søvollen kom teten dundrene rett gjennom sjekkpunktet. Da jeg la av gårde var vi på 15. plass. Løypa over til Tynset var en interressant affære. Nylagt spor over stokk og stein og kratt, med krappe svinger og kupering, ganske morsomt helt til klobremsa hogg tak i en stubbe og slengte meg av sleden. Bongo spydde opp maten han hadde fått på sjekkpunkt og tok ikke til seg næring og ble derfor satt av på Tynset. Innkjøringa til Tynset var for øvrig spennende med 120 graders sving rundt ett tre, jernbaneundergang med overvann og møtende spann.

På Tynset var jeg i nøyaktig 1 minutt før vi fløy videre mot Tolga. Flinke hunder!!!!!. Mot Tolga; vi i Finnmark vet ikke hva motbakker er. Her var det mye skyving av slede i bakker som aldri tar slutt. Inn mot Tolga fikk Loppa problemer og fikk kjøre slede til høylytte protester. De tre hundene som er født på Tana Husky er nå ute av løpet. Foran sleden går investeringer for til sammen 24 000 kr.

Utfra Tolga etter 8 timers hvil er vi på 12. plass. 5 spannet går suverent bra i65 km. Sigrid Ekran og Inger Marie Håland som leder 12-spannsklassen passerer og gir begge uttrykk for at jeg har 5 flinke hunder. Junior holder farten i singel led inntil skaden fra Søvollen dukker opp igjen og han må i sleden. 3 mil til mål og ingen av hundene vil gå foran. Jeg går foran i halv time, så våkner Stille og drar oss i en mil. Så kommer vi til Rambergsjøen og ho psyker ut. Jeg spaserer med spannet over hele sjøen før spann begynner å ta meg igjen. Først Robert Sørlie. Vi kommer nesten i gang bak han, men får linesurr. Prøver litt forskjellige hunder foran før jeg finner to som er klar for å henge på et spann. Guts og Goja i led lar seg lokke i gang av Stine B. Nordvik. Siden kommer Knut Olav Grimdalen og han ligger foran oss helt inn. Når jeg får stopp, stopper også han og venter på oss. Stor takk til han!!

Kl. 19.36 søndag 7.februar kjører vi under målportalen på Røros til temamusikken fra filmen ”Top Gun”. Alt er en stor emosjonell suppe av snørr, tårer, lykke, takknemlighet ……. og gnagsår

Takk til mine to glimrende handlere Åshild og Johan

Vi ses på Finnmarksløpet!

samefolketsdagfeirespfemundlpet.jpg

 
Løpskjøring

Skrevet av dag på January 18, 2010

Konkurransesesongen er i gang og vi har deltatt i 2 lokale løp så langt. Alta 2-dagers og Jarfjordløpet. Det store målet for sesongen er det neste som står for døren.1.februar starter vi nedover til Røros for å delta i Femundløpet; 400 km i Femundsmarka.

 

Dagens filmsnutt er fra Jarfjordløpet hvor store deler av løypa går langs den Norsk-Russiske grensa.

 

 
Mørketid

Skrevet av dag på January 04, 2010

13122009komp.jpg31122009004komp.jpg

Hos oss er sola borte fra 20. november til 20. januar. Det fineste med denne mørketida er alt lyset. Et lys som vi bader i på alle trenigsturene med hundespann. Når mørketida nå er nærmere slutten enn starten kan vi se tilbake på mange turer med rød himmel, med nordlys og med sterkt måneskinn​​
6.desember

Skrevet av dag på December 06, 2009

Fine forhold for slede på Makevarre nå. Har hatt tre flotte langturer i helga med den nye Oinakka miniturist sleden. Virkelig en stødig og flott treningsslede. I dag så vi fire staselige elger på turen. Sesongåpninga "Tanaløpet" ble avlyst så vi får bare smøre oss med tålmodighet før vi får konkurrere igjen. Har fått tak i en fin billedserie fra vårt Finnmarksløp sist vinter. Den ligger nå i fotoalbumet under "konkurranser".

 

fb.jpg
23.november

Skrevet av admin på November 23, 2009

Gøy med vogn, men i morra kommer snøen! Har fått trent bra i helga med 2 økter hver dag siden torsdag. Tar en kort tur i dag og i morra får atlene velfortjent hvile, mens Dag er på begravelses-sang oppdrag (det andre på en uke).
© 2018 design og web levert av
www.design2web.no