Kontakt Oss
Her Finner Du Oss
Recommend us on TripAdvisor

Blogginnlegg

Femundløpet / VM 2011

Skrevet av dag på February 13, 2011

4. februar 2011. Røros. Start på Femundløpet/VM . 131 deltakere. Vi går ut som nr. 45. Grete, Junior, Guts, Frøken, Cobra, Tana, Cuvier og Bongo. 4 av tispene har løpetid, men vi velger å ikke se på det som noen ulempe. Røros- Tufsingdal går unna på 5 timer, 20 minutter fortere enn i fjor. De siste metrene inn på sjekkpunktet prøver Junior å parre Grete i fart. Hovedleder Junior degraderes bakover i spannet resten av løpet.

Vi starter ut etter hvilen på femdelt 30. plass. Er egentlig litt skuffa over åpningsfarta, men tenker det er langt igjen og gode muligheter til å klatre. Arrangørene ser ut til å ha forhåndsbestemt hvem av oss 5 på 30.plass som skal kjøre først ut og prøver å stoppe meg når jeg kommanderer spannet mitt ut på vår starttid; først i køen. I bakkene opp mot Kvenvikhøgda blir vi sittende fast i et spann vi vil passere, og vi har nesten tjuvparring igjen. Junior igjen som er oppå ryggen på Cobra. Det går fort over til Drevsjø, 25 minutt fortere enn i fjor. Som planlagt kjører vi rett gjennom Drevsjø sjekkpunkt og starter over til Søvollen i natta. På dette strekket tapte vi halvannen time til teten i fjor, har derfor lagt en strategi for å holde oppe farta her i år. Strategien går ut på bruke av fartskommandoer og snacking hver time. Går strålende(med kun ett tjuvparringsforsøk (Junior og Cobra igjen) og vi klokkes inn på 5t og 25 minutter. Over en time raskere enn i fjor. Vi har kjørt jevnt med de beste av de som velger å ta 8-timersen på Søvollen. 3 minutter saktere enn Elisabeth edland og 2 minutter raskere enn Hilde Askildt f.eks.

Nydelig påskevær på Søvollen når jeg våkner etter en liten hyttehvil. Fin stemning på sjekkpunktet med speaker og musikk. Synger meg inn til hundene 1 time før vi skal ut, Jokkes “Her kommer vintern” og kjenner lykken strømme gjennom kroppen. Starter ut 3 minutter bak klubbkamerat Kari Thomassen. Kjører fra ho i starten, men i de lange sugende motbakkene før Tynset passerer ho meg igjen. Hundene hennes går imponerende godt oppover. Er plaga med oppkast og spisevegring på flere hunder, men etter “skyvebakken” i Tynset tar alle snacking og alt er Topp igjen. Bakkene virker kortere og ikke så tunge og bratte som i fjor. Et godt tegn! Etappen Søvollen – Tolga tilbakelegges på 12 beste kjøretid, og vi ligger og på 12.plass når vi ankommer Tolga for den siste 8 timershvilen.

Ut fra Tolga starter vi 2 minutt bak Taisto Thorneus og 3 minutt bak klubbkamerat Mikal Lanes. Vi ser det e mulig å klatre fort til topp 10. Kjører ikke lenge før vi ser en rygg rett foran oss, og pangkladesj så slutter Tana å trekke. Ho løper med slakk line en liten mil til før ho stopper helt og må pakkes i sleden. Under basketaket med Tana skjer det en romanse bak ryggen min som jeg ikke ser før det er for seint. Cuvier og Cobra. Pent par. De løsner fra hverandre i samme øyeblikk som Marit Beate Kasin passerer oss. Vi ligger par minutter bak ho en stund og tar ho etter hvert igjen. Tana settes inn i spannet igjen over det siste fjellet og vi passerer Kasin omtrent samtidig som Verdensmester på 600km Sigrid Ekran passerer oss. Tana må i sleden igjen. Robert Sørlie passerer og trenger hjelp til d. Han har derimot en bra spurt og gir Ekran kamp helt til målstreken. En anna med en bra spurt er Marit Kasin. Ho distanserer meg med 17 minutter på de siste 3 milene. Vi passerer målstreken som nr. 16, har forbedra kjøretiden med 5 timer fra i fjor og må etter en tenkepause si oss godt fornøyd med d.

Takk til søstrene Åshild og Elisabeth Bye for god handling underveis, og til bidragsyterne; mamma, Nordlys opplevelser, Vom og Hundemat og TrailTab.

 
Følg oss på Facebook

Skrevet av dag på November 04, 2010

Disse bildene er tatt den siste uka på Maskevarre, vårt treningsparadis som ligger 4 kilometers sledetur unna hundegården.

For øvrig anbefales facebook.com/tanahusky som har en langt høyere oppdateringsfrekvens enn tanahusky.no
Høstsamling

Skrevet av dag på September 19, 2010

IMG_4853.jpg

Varanger trekkhundklubb avholdt sin årlige høstsamling på Myrbekk-koia i Pasvik 16.-19. september. I underkant av 200 hunder og dertil tilhørende hundekjørere koste seg med trening, bålkos og sauna.

Foto: Inkeri Laitinen

 

 
Tana Husky på radio

Skrevet av dag på August 31, 2010

Journalist Hilde Porsanger fra NRK var med Tana Husky på treningstur. Du kan høre innslaget 37minutt og 30sek ut i denne

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/662239/​​
Finnmarksløpet 2010

Skrevet av dag på April 04, 2010

Perfekt oppladning 2 dager før løpet. Konsert med urfolksmusikk på City scene i Alta og en øl. De to verdenskjente bandene Adjagas fra Sapmi og Blackfire fra USA satt oss i den rette spirituelle og rocka stemninga før løpet.Startdagen møtte kjører Dag og handler Edmund opp med 8 klare hunder; Junior, Guts,Goja, Cobra, Bongo, Grete, Stille og Loppa. Grete var kommet inn i stedet for Tana siden Femundløpet. Alt utsyret var på plass og klart bortsett fra at beverskinnvottene hadde ett hull i tommelen. Men lagleder for Masjok-kjørerne Hilly Sarre kom springende med nål og tråd en god halvtime før start og ordna den saken.

Å stå på startstreken i Finnmarksløpet er en høytidsstund av de sjeldne.

Åtte måneder med trening og forberedelser skal kulminere i 2 døgns adrenalinrush, konsentrasjon og fokus. Selve startsletta er et kjempeshow med høy musikk, proff speaker, hundrevis av jublende mennesker og ett hundespann pr. minutt som applauderes ut i villmarka. Langs løypa er det også mye folk de første par milene før du omsider omsluttes av viddas stillhet.

Planen om å dundre gjennom det første sjekkpunktet Jotka 1 følges. Jeg vet at min argeste konkurrent Aila Sarre ligger å pauser her, og håper ho ser meg og kanskje blir litt stressa. Rett før Skoganvarre kommer det første storspannet kjørende, Harald Tunheim, i en imponerende fart. Rett etterpå kommer ett 8-spann minst like fort forbi. Det er Aila Sarre med ett stort glis om munnen.

Etter drøye 3 og en halv times hvil på Skoganvarre starter vi på den flotte etappen over Gaisene til Levajok. Ett storspann til, Robert Sørlie, passerer og siger sakte i fra meg. Så kommer 14-spannkjører Mona Kolstad forbi og vi holder følge med hverandre helt til Levajok i et spektakulært nordlys.

Etter 6 timers hvil i Levajok galloperer vi oppover Tanaelva med 8 friske hunder. Å kjøre nesten 9 mil på Tanaelva er noe disse hundene er vant til siden vi bor i Tana og trener mye på elva.

Det nye sjekkpunktet i Karasjok håper vi er kommet for å bli. Å komme inn på hotellplassen, og å stelle hundene til musikk fra feite høyttalere med publikum nært innpå var en fin opplevelse. Først her i Karasjok blir det klart hvilken plass vi ligger på i løpet, da det er her tidsutjevninga tas. Vi går ut fra Karasjok på 11. plass 1.04 bak Arnt Ola Skjerve og 57 minutter bak Aila Sarre. Vi er klar til start fra Karasjok 5 minutt før vi får dra og hundene våre holder et salig spetakkel mens vi venter. Dag og Edmund kan ikke anna en å glise bredt. 14032010001.jpg

Ut fra Karasjok har Dag letta kraftig på antrekket og funnet frem lettere sko og skistaven. Hundene skal få god hjelp opp alle bakkene til hundevidda. Oppå hundevidda passerer vi Mikal Lanes og hjelper han i gang igjen etter en ufrivillig stopp han har fått på spannet sitt. Vi kjører i følge ned til Jergul og skal dermed starte likt ut fra Jergul etter 6 timers obligatorisk hvil på delt 10. plass med Juha - Pekka Björkstedt bare 3 minutter foran oss.

Rett før avgang fra Jergul gjør jeg en grov feilvurdering og tar med meg Guts, som haltet inn på sjekkpunktet, videre. Vi starter avgårde fra Jergul med et tilsynelatende imponerende sprekt 8-spann, tar Juha-Pekka igjen etter kun kort tid og kjører rett forbi, og pang! der blir Guts (25kg) hallt igjen og må pakkes ned i sleden. Farta går betraktelig ned og vi ligger å lunter avgårde i ryggen på Mikal og Juha-Pekka.

På Iesjavre får Mikal problemer og blir borte i tåkehavet, mens flere spann kommer å kjører forbi meg og Juha-Pekka som kommer likt inn til Jotka2. Her setter både han og jeg ut noen hunder. Han rykker i fra oss over Jotkavann. Men 6-spannet vårt med Junior i singel led (han gikk hele løpet som lederhund) holder et fint driv helt inn til mål.

Flott utsikt og solnedgang før vi forlater finnmarksvidda for denne gang. Som på Femundløpet tar Magnus Voie oss i spurten, men vi er meget godt fornøyd med måten vi har kjørt Finnmarksløpet på og gleder oss stort til neste sesong.

Men først er det Pasvik Trail og det skulle egentlig Åshild kjøre, men ho har gitt plassen til vår glimrende handler Edmund som får sin debut som konkurransekjører i Pasvik.

 
© 2018 design og web levert av
www.design2web.no